Het interactieve evenement ‘Handycap’ is genomineerd voor een Gouden Giraffe. Dit is de prijs van de Nederlandse evenementenbranche voor originele en effectieve evenementen. De ‘Handycap’, een enorme circustent in de vorm van een baseballcap, trok tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen door Nederland. ZB-directeur Robbert Zantinge leidde in de HandyCap tent twaalf verkiezingsdebatten in even zoveel provinciehoofdsteden.

In de tent werden raadsleden en beleidsmakers geconfronteerd met hoe het is om te leven met een handicap. Dit zorgde voor bijzondere en emotionele momenten. De verkiezingstour leverde harde resultaten op in onder meer de coalitieakkoorden die politieke partijen later sloten.

Opdrachtgevers van het project waren de ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid Welzijn en Sport. Het concept van de ‘Handycap’ werd bedacht door BUOG (Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen) en THLS (Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving). ZB-directeur Robbert Zantinge was programma- en debatleider tijdens de verkiezingstour in twaalf provinciehoofdsteden.

Maandag 1 februari gaf staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS het startschot voor de Verkiezingstour in Den Haag. Doel is
het ‘inclusief denken’ te promoten. Beleidsmakers zouden in hun plannen op voorhand rekening moeten houden met de effecten voor mensen met een beperking.

U kunt niet meer reageren.