Iets meer dan een jaar geleden voegden Inger en Sanne zich bij het team van ZB. De één als projectmanager, de ander als online adviseur. Samen blikken ze terug op hun eerste jaar.

Projectmanager en online adviseur

Sanne: ‘Kun je aan de mensen thuis uitleggen wat je bij ZB doet?’
Inger: ‘Ik ben projectmanager, wat betekent dat ik voor verschillende klanten een of meerdere projecten coördineer. Vanaf het eerste klantcontact en de offerte tot de afsluiting van het project. En alles daar tussenin. Daar hoort ook het bewaken van de planning en het budget bij, het schakelen met de klant en het team bij ZB. Daarnaast doe ik producerwerkzaamheden, zoals het vinden van de juiste fotograaf voor een shoot, het scouten van een locatie voor een video en het opstellen van het script en het draaiboek voor een draaidag. En jij?’
Sanne: ‘Ik ben online adviseur en editor. Of redacteur, net zo makkelijk. Dat betekent dat ik veel interviews afneem om input te verzamelen voor onze contentproducties en deze gesprekken vervolgens omtover in een interview of ander artikel. Daarnaast denk ik mee over nieuwe contentideeën. En ik vind het héél fijn om d’tjes, t’tjes, punten en komma’s te corrigeren in einddocumenten. Momenteel schrijf ik voor onder andere PFZW, Achmea, maar ook voor onze eigen website en socialmediakanalen. Pas dus op wat je zegt, want ik zet het zo in de blog.’

Leukste project

Inger: ‘Ja, schrijven is wel jouw ding hè. Wat is je leukste project tot nu toe?’
Sanne: ‘Oeh, dat is een lastige. CNV Jongeren was me er wel eentje. Ik had er denk ik net zes weken bij ZB op zitten toen ik voor vier dagen per week als interimmer bij hen aan de slag ging. Op locatie in Utrecht, voor vier maanden. Ik behoor zelf tot de doelgroep van CNV Jongeren en ze behandelen heel herkenbare thema’s. Dat was een gekke start van mijn ZB-tijd, maar een toffe opdracht. En jouw leukste project?’
Inger: ‘We zijn sinds kort bezig met een nieuw project voor Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Veel productiewerk voor mij. Dat is een fijne afwisseling naast het maken van offertes en het beheren van planningen. En laat ik de lancering van het relatiemagazine Dit is Achmea #1 niet vergeten. Dat was een nieuw project waar ik gelijk instapte toen ik bij ZB kwam en ook wel echt een hoogtepunt. Voor de klant speciaal, want het was de eerste uitgave. En voor mij een enorm leerproces.’

1 jaar ZB in drie woorden

Sanne: ‘Hoe zou je jouw eerste jaar bij ZB in drie woorden omschrijven?’
Inger: ‘Dynamisch, energiek en – het klinkt klef, maar het is wel zo – familiair. Bij ZB is het, net als bij andere bureaus, rennen of stilstaan. Daar krijg ik energie van, net als van de mensen. De sfeer is goed en we hebben zoveel expertise in huis. We zijn echt een team en hebben hetzelfde doel. Samen maken we de mooiste dingen.’
Sanne: ‘Een en al lof! Ik ben het met je eens hoor. Mijn drie woorden zijn: grensverleggend, sneltreinvaart, warm bad. Goed, dat laatste is niet één woord.’
Inger: ‘Vertel!’
Sanne: ‘De tijd vliegt. Ik knipperde twee keer met mijn ogen en er was een jaar voorbij. Met grensverleggend bedoel ik dat ik iemand ben die uitgedaagd moet blijven worden, anders ga ik me vervelen. De ene dag interview en schrijf ik, de andere dag word ik ingevlogen bij een pitch of brainstorm over een totaal ander onderwerp. Iedere dag is anders. Dat houdt het spannend. En dat warme bad… Ik voelde me vanaf het eerste moment heel erg thuis. Maar dat zei jij eigenlijk ook al.’
Inger: ‘Zeker weten. Tijdens mijn sollicitatiegesprek klikte het eigenlijk direct al met Annelies en Kim. Het was heel ontspannen en leuk. Ik werd aangestoken door hun goede energie, en de synergie die je nodig hebt bij een bureau voelde ik tijdens dat eerste gesprek al.’

Leermomenten

Sanne: ‘Wat is het belangrijkste dat je dit jaar hebt geleerd?’
Inger: ‘Ik vond het altijd lastig om aan te geven waar ik moeite mee heb in mijn werk en wat mijn valkuilen zijn. Hier heb ik geleerd om daar open over te zijn, want alles is bespreekbaar. En ik had altijd het gevoel dat ik bij ieder project inhoudelijk overal van op de hoogte moest zijn, maar dat heb ik losgelaten.’
Sanne: ‘Goed bezig! Ik heb vooral geleerd dat ik tot meer in staat ben dan ik denk. Sommigen worden zenuwachtig van een volle agenda, maar ik vind het heerlijk. Het bureauleven gaat een beetje met ups en downs hè, qua werkdruk. De ene week scharrel je langs collega’s of je ergens bij kunt helpen en de andere week kom je net toe aan een kop koffie. Maar met een goede planning kom je een heel eind.’
Inger: ‘Daarin lijken wij wel op elkaar. Lekker gestructureerd.’

Dit is ZB

Sanne: ‘Precies, ‘chaos’ staat niet in mijn woordenboek. Goed, laatste vraag alweer. Wat zeg jij als iemand op een verjaardag aan je vraagt hoe het is om bij ZB te werken?’
Inger: ‘Als Sanne er niet is, is het harstikke leuk!’
Sanne: ‘En dat het bij ZB zo gezellig is zeker?’
Inger: ‘Ik zeg altijd dat het bij ZB heel verrassend is. We hebben namelijk heel diverse klanten en dat maakt het zo leuk. Nu denk ik te weten hoe de komende vier weken eruitzien, maar dat kan volgende week weer helemaal anders zijn. Wat vertel jij tijdens zo’n kaasworstverjaardag?’
Sanne: ‘Dat ik hele leuke collega’s heb natuurlijk. Vooral dat ik zo blij word van de dingen die we maken. Bijvoorbeeld voor PFZW spreek ik heel veel verschillende mensen, met allemaal hun eigen mooie verhaal. En dat we niet alleen online, maar juist ook met print werken. Daar word ik HEEL blij van.’
Inger: ‘Ja, dat is ook echt wel een vak apart. Print.’
Sanne: ‘Het mooiste dat er is. So far, so good bij ZB dus?’
Inger: ‘So far, so good.’

Bekijk alle nieuwsberichten