Thuiswerken was voor iedereen even schakelen. Van een bruisend, druk kantoor naar de, toch wel stille, keukentafel. Maar ZB gaat door! En ik dus ook. Gelukkig zijn er genoeg projecten die doorgaan. Dus open ik in de ochtend mijn mail en maak een prioriteitenlijstje.

Elkaar digitaal opzoeken

Een van de to do’s in de ochtend is een werkoverleg met een collega en een illustrator. Hij heeft hulp nodig bij de vertaalslag vanuit de aangeleverde content. Met z’n drieën komen we tot de juiste invulling. De illustrator kan weer door. Ik blijf nog even aan de lijn met mijn collega. We hebben het even over de inhoud van het project, maar bespreken ook nog even de huidige situatie. Dat het gek is en dat we onze collega’s missen, maar dat het fijn is dat iedereen elkaar – digitaal – opzoekt.

Offerte hier, magazine daar

Even de zon in met een kop koffie en daarna snel back to business. Ik maak een offerte voor een nieuwe, toffe opdracht. Ik overleg met de contentmanager en vormgever over de inhoud van het project en de eerste creatieve ideeën slingeren me al om de oren. De offerte gaat naar de klant en ik bel er meteen achteraan.

Tussendoor bel ik, mail ik, app ik en Skype ik met collega’s, leveranciers en klanten. Samen met een collega presenteren we via Teams de eerste opzet van een magazine. Ondanks de afstand was het een gezellig en constructief overleg met een goed resultaat. We kunnen weer door.

Op de valreep: groen licht op een project

Het einde van de werkdag nadert. Tijd om even de balans op te maken. Ik maak een overzicht van de lopende projecten en de nadere deadlines. Ik stel mijn collega’s hiervan op de hoogte en verdeel de actiepunten. En dan vindt mijn kat het genoeg geweest. Als protest schuift ze langzaam op mijn toetsenbord. Heerlijk om kat te zijn; geen flauw benul van de ontwikkelingen buiten deze muren. En dat is maar goed ook. Dan weer de telefoon. Gaaf! Op de valreep geeft de klant groen licht op de offerte! Ik stuur een appje naar mijn collega met het goede nieuws. Ik krijg een gifje van een dansend aapje terug. Ik denk dat hij blij is dat we met het project kunnen starten.

Bekijk alle nieuwsberichten