Hoe verleidelijk het ook is om een uurtje langer te blijven liggen; om 7.00 uur sta ik naast mijn bed. Ik probeer zoveel mogelijk in mijn normale werkritme te blijven en doe dus gewoon alsof ik naar kantoor ga. Die relaxte joggingbroek laat ik in de kast liggen. Zo kan ik meteen in de gaten houden of mijn kleren niet te strak gaan zitten. Want als ik niet uitkijk, haalt het aantal gegeten calorieën het aantal gezette stappen in.

Verlaten straten

Om die twee een beetje in balans te houden, spreken een collega en ik af: dat ingeplande telefonische overleg? Dat doen we al wandelend in de lentezon! Ik gris mijn oortjes en telefoon van tafel, zet m’n zonnebril op en trek de deur achter me dicht. Lopend langs het lege terras van een normaal zo drukke ijssalon besef ik ineens weer in wat voor onrealistische situatie we zitten. Dat vergeet ik soms even als ik thuis in mijn eigen bubbel aan het werk ben.

Creatief en flexibel

Ik kruip weer achter mijn laptop voor een brainstorm met een opdrachtgever. We bespreken hoe we omgaan met de productie van twee magazines die we maken voor medewerkers in zorg en welzijn. Mensen interviewen en fotograferen is nu nogal een uitdaging. En zeker in deze sector heeft men momenteel wel iets anders aan het hoofd dan meewerken aan een artikel. Maar die uitdaging gaan we niet uit de weg. Samen maken we een plan voor de komende tijd. Als er iets duidelijk is geworden in de afgelopen periode, dan is het dat je met een beetje creativiteit en flexibiliteit een heel eind komt.

Eigen Huis & Tuin

Als mijn favoriete lentenummer van dit moment (lees: Tondo van Disclosure) voorbijkomt in mijn Spotify-playlist, draai ik aan de volumeknop van m’n speaker. Een fijn voordeel van alleen thuiswerken: je hoeft geen rekening te houden met de concentratie (of muzieksmaak) van je collega’s. Hooguit met die van je buren, maar aangezien het af en toe net is alsof ze daar een aflevering van Eigen Huis & Tuin aan het opnemen zijn, voel ik me niet schuldig.

Kantoordeur

In een creatieve flow bedenk ik nog een campagne-idee voor een andere opdrachtgever. Daarmee komt er een vinkje achter de laatste to do op mijn lijstje te staan. Het weekend kan beginnen. Ik klap mijn laptop dicht en sluit daarmee ook de denkbeeldige kantoordeur. Tijd om een paar dagen te ontspannen en op te laden voor weer een nieuwe thuiswerkweek.

Misschien vind je dit ook leuk

Net als Romy hield ook ZB’er Inger een dagboek van haar thuiswerkdag bij.

Bekijk alle nieuwsberichten