Sommige collega’s verklaren me voor gek, maar ik start (bijna) iedere werkdag met een uurtje sporten. Dus ook vandaag. Echt een aanrader zo’n ‘homegym’ op zolder! Na een douche kruip ik met een kop koffie achter de laptop en kan de werkdag beginnen. Met mijn ‘collega’ tegenover me, want mijn vriend werkt ook thuis.

Wekelijkse social media update

De ochtend begint met de wekelijkse social media update met collega’s Kim en Chantal via Skype. We pakken Trello erbij, de tool die we gebruiken voor onze contentkalender, en bekijken wat er de komende dagen en volgende week op de planning staat. We bedenken nieuwe items en verdelen de acties. Zodra de call is beëindigd, plan ik in mijn agenda direct de acties die ik op zal pakken. Ja, ik ben een structuurjunkie.

Een nieuw project voor een oude bekende

Daarna duik ik in een nieuw project. Voor een klant waar ik vorig jaar een interimopdracht heb gedaan, zijn we gevraagd mee te denken over nieuwe communicatie- en contentplannen. We hebben een tof idee om de interactie met de doelgroep te verbeteren. Vanmiddag staat er een brainstorm gepland om te bedenken hoe we dit idee en andere contentplannen aan de klant gaan presenteren, dus ik bereid me alvast voor.

Schrijven is zeg maar echt mijn ding

Maar natuurlijk moet er ook geschreven worden. Als editor neem ik iedere week wel een (telefonisch) interview af, voor verschillende klanten. Voor een van de magazines die we bij ZB maken heb ik een paar dagen geleden iemand geïnterviewd. Na de lunch is het dus tijd om het gesprek uit te werken. Met de briefing, de input van de geïnterviewde en wat achtergrondinformatie over het onderwerp bij de hand ga ik aan de slag. Daarna stuur ik de eerste versie van het artikel naar collega Ellen, zodat zij de tekst kort kan checken en daarna door kan sturen naar een van onze eindredacteuren.

Energieke brainstorm

De brainstorm van die middag is heel effectief. Met z’n drieën bedenken we meerdere content ideeën. Met de aantekeningen die ik heb gemaakt, maak ik later deze week een opzet voor de presentatie waarin we onze ideeën aan de klant zullen presenteren. Leuk vooruitzicht! Zo’n brainstorm is altijd onwijs leuk, maar kost ook veel energie. Daar probeer ik rekening mee te houden in mijn planning. Het laatste uurtje van de werkdag gebruik ik dan ook om wat blogs klaar te zetten op ZB.nl. Een klusje waar ik niet te veel bij na hoef te denken en waarbij ik ondertussen lekker mee kan zingen met de radio. Vindt m’n vriend ook leuk…

Ben je benieuwd hoe andere ZB’ers hun (thuis)werkdag beleven? Inger en Romy hielden eerder al een dagboekje bij.

Bekijk alle nieuwsberichten