Annette - Content Lead

Annette is de collega waar we allemaal jaloers op zijn. Als een ware digital nomad reisde ze naar alle uithoeken van de wereld, om vier jaar geleden haar thuis te vinden in Barcelona. Bij elke Teams- of Zoom meeting die ze vanuit haar favoriete Spaanse koffietentje met ons voert, moeten we dus altijd een klein beetje slikken.

Annette studeerde Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en deed de master Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam. Ze begon haar loopbaan in het boekenvak en rolde daarna in het bladenvak, waar ze werkte als hoofdredacteur van onder meer Women’s Health en Msafiri (het inflight magazine van Kenya Airways). Voordat ze bij ZB in dienst kwam, was ze freelance hoofdredacteur, copywriter en eindredacteur. Al dan niet reizend over de wereld. Deze bezige bij schreef ook nog diverse boeken. Onder andere over Shinrin Yoku, de Japanse kunst van het bosbaden.

Qua thematiek is Annette een allesvreter met een ongebreidelde nieuwsgierigheid, zolang het maar over iets gaat wat er echt toe doet. Complexe onderwerpen toegankelijk maken voor een breder publiek; dat is haar passie. Ze geniet als content en beeld samenkomen in een mooi magazine of op een digitaal platform. In de weekenden is ze in de bergen of aan zee te vinden. Of in die Spaanse bodega, voor een uitgebreide vega lunch.

Vind Annette op LinkedIn.