Jaarverslag en magazine voor marktleider in incasso

Begrijpelijk, aantrekkelijk en betrouwbaar: die kwalificaties geven lezers aan CreditMind, het relatiemagazine van GGN. Ze waarderen het magazine met maar liefst een 7,7.

Opdracht

Inhoudelijk relatiemagazine voor marktleider

Na een reorganisatie kwam GGN herboren terug. De Nederlandse marktleider in creditmanagement ontwikkelde een heldere visie op de markt, had een nieuw directieteam, negen springlevende regiovestigingen en een centrale database met 3,6 miljoen debiteuren. In de externe communicatie speelden twee kanalen een elementaire rol: het relatiemagazine (voor duiding en achtergronden) en het jaarverslag (voor verantwoording).

Aanpak

Kennisoverdracht vormt basis van het magazine

ZB maakte de afgelopen jaren zowel het commerciële jaarverslag (print en online) als het relatiemagazine CreditMind. Beide lieten de ambities van de organisatie in tekst en beeld zonder schroom zien.

In de formules werd er echter heel bewust niet voor gekozen GGN te promoten of voortdurend eigen specialisten aan het woord te laten. De lezer (prospects en opdrachtgevende CFO’s) vormden het uitgangspunt en het draaide vooral om kennisoverdracht. Elke uitgave bevatte onder meer een themadossier, marktinzichten en onderzoeksgegevens.

Resultaat

Hoge waardering en lange leestijd

Het relatiemagazine CreditMind werd uitgebreid onderzocht en scoorde een 7,7 als rapportcijfer. Daarmee scoort het magazine dik boven het landelijk gemiddelde…De meest opvallende conclusies:

  • Lezers vinden CreditMind niet alleen begrijpelijk en aantrekkelijk, maar ook betrouwbaar
  • 60% geeft een 8 of hoger, 90% een 7 of hoger
  • Meer dan 25% leest alles, van voor naar achter
  • Meer dan 60% leest de helft of meer
  • Gemiddeld lezen nog 2 mensen mee
  • Gemiddelde leestijd is 22 minuten (gemiddeld is dat 19)

Meer informatie

GGN adviseert over creditmanagement, verzorgt incasso, traint medewerkers, biedt tijdelijke ondersteuning en kan facturatie en debiteurenbeheer uit handen nemen. Zie ook: www.ggn.nl.

Bekijk alles cases