Workshop Personal Branding

Wat is Personal Branding?

Powerful

Professionals die krachtig en met zelfvertrouwen in hun werk staan. Wie kent ze niet? Die vol overgave in een paar woorden weten uit te dragen waar ze voor gaan en waar ze in geloven. Vakmensen die worden gezien en gewaardeerd, omdat ze door hun prestaties en presentatie indruk maken en impact hebben. Hoe ze dat doen? Ze denken, werken en presenteren zichzelf als een ‘personal brand’.

Professional

Waar mensen werken, werken merken. Want hoe gek het misschien ook klinkt; mensen functioneren net zoals een merk en worden bekeken als een merk. Wat breng je over? Waar ben je van en voor? Waar leg je de nadruk op? Wat wordt er van je onthouden? Hoe wordt er over je gesproken? Steeds vaker gaan professionals (individuen, maar ook teams) op zoek om inhoud en betekenis te geven aan de kracht en essentie van hun merk. Streven ze na wat ook organisaties willen: relevant zijn en betekenisvol, met inhoud en aantrekkingskracht.

Personal

Een sterk personal brand werkt als een magneet en laat zien wie je bent. Waar je in gelooft, wat je belooft, wat je doet en hoe je het doet. Voor wie in aanmerking wil komen voor die ene mooie opdracht of dat uitdagende project is goed en deskundig zijn niet langer genoeg. Het wordt steeds belangrijker om in een vroegtijdig stadium je talent, passie en droom te benoemen en dat ook volmondig uit te dragen. Alleen dan help je anderen voor jou te kiezen en ben je in staat te worden gezien en herinnerd.

Maar hoe zorg je dat jouw unieke sterktes, inspirerende waarden en onderscheidende persoonlijkheid op een overtuigende manier worden vastgelegd? En – belangrijker – door anderen worden geloofd en beloond?

Pitch

In de workshop Personal Branding: creating a powerful personal pitch gaan we op ontdekkingsreis naar de essentie en betekenis van het individu (manager, specialist, adviseur) of collectief (team, groep, afdeling). Op een inspirerende, interactieve en intrigerende manier identificeren we onwrikbare principes en beloftes. We formuleren impactvolle claims en associaties. Definiëren talen en ambities. Specificeren veelzijdigheid en onderscheid. Kortom: we geven het merk woorden en waarden. We brengen het tot leven en laten het werken.

De workshop Personal Branding

We bieden de workshop Personal Branding aan als ‘masterclass’ en als ‘fasterclass’.

De masterclass

De masterclass duurt 4 uur en is opgebouwd uit 4 onderdelen:

1 – Introductie

Aan de hand van herkenbare en toegankelijke voorbeelden maken we inzichtelijk hoe bedrijven met hun merk omgaan. Hoe werken sterke merken? Wat maakt het ene merk machtig en mooi en een ander statisch en saai? Je ontdekt hoe merken worden opgebouwd en ingericht, en op welke manier dit voor jou toepasbaar is.

2 – Interactie

Door middel van een persoonlijk interview gaan we op zoek naar jouw drijfveren en talenten. Waarom doe je wat je doet? Wanneer ben je op je best? Wat maakt je bijzonder? Hoe wil je worden gezien door anderen? Aan de hand van deze en andere prikkelende vragen ontstaat een rijke inspiratiebron waar we uit kunnen putten wanneer we het personal brand daadwerkelijk gaan definiëren.

3 – Inspiratie

Met de ‘personal pitch placemat’ als leidraad en de ingrediënten uit het interview als voedingsbodem ga je aan de slag met het daadwerkelijk maken van keuzes. Wat blijft er over van de grote hoeveelheid gevonden ambities en talenten? Wat mag voor nu naar de achtergrond verdwijnen en wat komt terecht in de etalage van de reputatie?

4 – Implementatie

We sluiten de workshop af met een sprankelende presentatieronde waarin je je sterke, heldere en complexe merk presenteert. Vastgelegd in een ‘personal pitch passport’ wordt duidelijk welke woorden en waarden je hebt gekozen, hoe het merk zich vanaf dat moment zal profileren en positioneren, en welke middelen en kanalen je hiervoor inzet.

De fasterclass

De fasterclass duurt 2 uur en bestaat uit de onderdelen Introductie, Interactie (excl. persoonlijk interview) en Inspiratie.

Voor wie en wat zijn de kosten?

1 – Voor groepen in een organisatie

We geven de workshop op locatie aan een groep collega’s binnen een organisatie:

 • Collega’s
 • Management
 • Teamleiders
 • Afdelingen (communicatie, klantenservice)
 • Groepen (potentials, projectleiders)

Kosten
Masterclass: €395,00 per deelnemer
Fasterclass: €249,00 per deelnemer
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8

2 – Voor individuen in groepsverband

We geven de workshop bij ZB aan individuen die zich hebben aangemeld:

 • Managers
 • Teamleiders
 • Communicatieadviseurs
 • Projectleiders
 • ZZP’ers

Kosten
Masterclass: €395,00 per deelnemer
Fasterclass: €249,00 per deelnemer
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8

3 – Op maat

Voor organisaties met specifieke wensen of voor individuen die 1-op-1 begeleiding willen:

 • CEO’s
 • Managers
 • ZZP’ers

Kosten, aantal deelnemers en locatie in overleg op basis van specifieke wensen.

Wat levert de workshop Personal Branding je op?

Na het volgen van deze workshop weet je…

1 – Wat jouw drijfveren en talenten zijn;
2 – Hoe je jezelf wilt profileren en positioneren en welke middelen en kanalen je hiervoor wilt inzetten.

Meer weten?

Wil je weten hoe onze workshop kan helpen bij jouw specifieke uitdaging? Mail dan naar merel@zb.nl of bel ons op 0318-61 12 46 voor de mogelijkheden.

Bekijk alle nieuwsberichten
Personal Branding