Freya - Bureaumanager

Rots in de branding en de AFAS-koningin van ZB: Freya is degene waar iedereen binnen ons bureau op leunt en steunt. In hectiek en de waan van de dag, wanneer deadlines stress leveren to-the-max, is zij de rust zelve. Dat verandert overigens direct als ze meedoet aan een pubquiz. Om te winnen natuurlijk. Ze blijft lachen, maar gaat over lijken voor het winnen van de bokaal.

Freya’s persoonlijkheid kent dus twee kanten. Geen nood, haar killersinstinct stilt ze met het lezen over moord en doodslag. Thrillers van het zwaarste soort maken van haar een blij mens. Karin Slaughter; dat werk. Als het niet zo’n flauwe woordspeling was, zouden we zeggen dat ze deze boeken verslindt.

Vóór ZB werkte Freya bij een groot horecaconcern als office- en salesmedewerker. Horeca is nogal een dingetje, want vriend Luuk is eigenaar van het populaire café RUIG in Ede. Om de hoek bij ZB en dus de kroeg waar we bij voorkeur vertoeven voor een vrijmibo. Alleen zijn we door corona bijna vergeten hoe leuk dat ook alweer is…