Van contact naar connectie

ZB is een bureau voor communicatie en content voor merken met inhoud. Wij ondersteunen opdrachtgevers als de SNS Bank, BPD, PGGM en de KNVB bij hun communicatie met klanten, opdrachtgevers, leden en medewerkers. Heel vaak zijn we het huisbureau en is er sprake van een jarenlange samenwerking.

We ontwikkelen strategieën. We bedenken creatieve formules. En we maken content. We informeren online, duiden en verdiepen in print, emotioneren met video, gaan de interactie aan via sociale media. Ons werk wordt gewaardeerd en wint regelmatig prijzen. Maar belangrijker is dat het keiharde resultaten oplevert: meer engagement, afspraken met potentiële klanten, een betere reputatie, betrokken medewerkers.

Lastige klussen

Het bereiken van moeilijke doelgroepen is ons specialisme. Wij krijgen energie van de meest lastige klussen. Bijvoorbeeld als het niet lukt om online of offline in gesprek te komen met klanten of als er weinig betrokkenheid is bij medewerkers. De uitdaging kan ons niet groot genoeg zijn.

Voorbeelden? Deze verrassende contactstrategie voor pensioenfonds PFZW toen CEO’s aangaven geen tijd te hebben voor welke vorm van communicatie dan ook… En dit prijswinnende platform voor T-Mobile, waarop medewerkers kennis delen en samenwerken. Of deze bekroonde campagne voor Dirk Supermarkten waarin we gaming, training en social media combineerden.

Het 5C-model

Onze visie op communicatie hebben we vertaald in een model, het 5C-model. De 5 C’s zijn die van Customer, Contact, Conversation, Conversion en Connection. De Customer (de interne of externe klant) staat centraal en er is altijd eerst contact nodig voordat communicatie kan leiden tot conversie en connectie. Lees hier meer over het 5C-model.

 

bart-zbsiteP.s. Waarom we de Bart de Graaff Foundation nooit een rekening sturen?

Kijk zelf maar even…

 

Dit is 5x typisch ZB…