Vandaag is de Internationale Dag van de Fotografie. Bij ZB hechten we veel waarde aan mooie foto’s. Om de fotografie te vieren delen ZB’ers vandaag hun favoriete beelden. Zowel foto’s die voor hen veel betekenen als foto’s van ZB-projecten. Deel ook op Twitter jouw favoriete foto’s en vergeet niet ons te mentionen @ZB_NL. We raken graag geïnspireerd!

De foto van… Willem

willem

Fotograaf: Frank Poppelaars

Willem: “Spoorlegger Driek is een man van weinig woorden. Met moeite konden we het telefonisch interview vijf minuten laten duren. Dat geeft niets, want de foto vertelt het hele verhaal. Driek woont nog bij zijn moeder in Oudenbosch. Samen met zijn moeder ging hij op de foto in zijn Volvo 242 DL, een oldtimer van bijna veertig jaar oud.”

De BAM Rail’er werd gefotografeerd voor Teamwerk, het personeelsmagazine van BAM Rail.


 De foto van… Monique

monique

Foto via Lomography.nl

Monique: “Ik vind fotografie uit de jaren 70 heel mooi, en dan vooral zwart/wit beelden. Francesca Woodman is een Amerikaanse fotografe uit die tijd. Ze maakte vooral zelfportretten, waarin ze vaak onherkenbaar was. Op deze foto is Woodman wel herkenbaar, maar dat maakt het beeld niet minder intrigerend.


De foto van… Robbert

robbert

Robbert: “Deze foto is voor mij heel waardevol. Hij werd genomen nadat mijn oudste zoon was geslaagd en we samen naar een restaurant liepen. Vlak daarna vertrok hij voor een jaar naar het buitenland, dat maakt dit beeld extra dierbaar.”


De foto van… Kim

Cover Boston Magazine

Kim: “Emotie verkoopt. Zeker op de cover. Dus deze van Boston Magazine (mei, 2013) staat dan ook in mijn geheugen gegrift. De creativiteit spreekt me aan, maar ook het gegeven dat deze schoenen zijn gedragen door de slachtoffers van de bomaanslag.”

Lees hier meer over de belevenissen op de redactie rondom de bomaanslag.


De foto van… Marc

ZBcom_BAM_0117293_Nick_Franken
Fotograaf: Nick Franken

Marc: “De mooiste foto die ik geproduceerd heb en mijn persoonlijke favoriet: stoer, prikkelend en je kunt de modder écht aanraken. De opdracht was niet simpel: Maak een foto van drie mannen bij het project Sluiskil. Het moet een sprekende foto worden, maak van “niets” “iets”, hij moet knallen op de pagina en geen stijf portret.”


De foto van… Thieme

thieme

Thieme: “Fotograaf Richard Drew (AP Photo) maakte deze foto die als titel kreeg: The Falling Man. Het is een foto die op het meest vreselijke moment werd gemaakt: vlak voor de dood. De man sprong na de terroristische aanslag op 11 september 2001 van de noordelijke toren van het World Trade Center. Ik blijf het een indrukwekkende foto vinden. Er zijn verschillende artikelen en documentaires verschenen over deze foto. Ook zijn er diverse pogingen gedaan om de man op de foto te identificeren, maar dat is nooit gelukt.”


De foto van… Stefan

Obama

Stefan: “Als social specialist moet ik natuurlijk dé foto plaatsen die de hele wereld over ging. Alleen dan niet de Oscar-selfie van Ellen DeGeneres (en Samsung) die alle records verbrak, maar die andere… De iets romantischere en hoopvollere foto bij de herverkiezing van Obama. Het is een simpele foto die enorm tot de verbeelding spreekt, een groot moment teruggebracht tot iets kleins.” 

One Response to “Onze mooiste foto’s”

  1. jantine

    Mooie , indrukwekkende en ontroerende foto’s .sommige in zwart-wit andere in kleur. Een verstilt beeld(moment) ze kunnen mooie of verdrietige herinneringen op roepen.

    Beantwoorden

Reageer