Bij ZB gaat de koffie ineens een stuk sneller op. Sinds deze week hebben we namelijk aanstormend communicatietalent in huis. Lydia komt een half jaar stage lopen bij ZB. Tijd om kennis te maken! Heeft ze er zin in?

Hi Lydia! Vertel eens: wie ben je en wat doe je als je niet bij ZB bent?

‘Ik ben dus Lydia de Pater, een 23-jarige studente aan de Christelijke Hogeschool Ede, waar ik Communicatie studeer. Cliché hè, mijn voorstelstukje. Ik woon samen met mijn vriend, hier in het pittoreske Ede. Naast mijn studie zing ik, lees ik, reis ik en ben ik een echte bingewatcher op Netflix. Verder ga ik er veel op uit met vrienden of doen we een wijntje.’

Wat moeten we echt over jou weten?

‘Als ik ’s ochtends mijn koffie niet op heb, ben ik niet te genieten. Echt een verslaving van me. Dat is trouwens wél goed te maken met een donut. Of tien. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Ook geef ik spontaan kleine huiskamerconcerten. Mijn favoriete seizoen is de zomer. Mijn droom is dan ook om ooit richting de evenaar te verhuizen. Tot die tijd zoeken mijn vriend en ik in de donkere wintermaanden graag de zon op. Thuis vind ik het heerlijk om als chef-kok in de keuken te staan en de meest onmogelijke creaties op tafel te zetten. Vaak eindigt het experiment met bijvoorbeeld kip pannenkoeken of een hartige taart vol met verschillende soorten kazen.’

Waarom heb je ervoor gekozen om bij ZB stage te lopen?

‘Omdat het zo lekker dichtbij is. Nee, dat is gekkigheid. Al is het wel mooi meegenomen. Ik was op zoek naar een stageplek waar veel verschillende kanten van het communicatie- en contentvak aan bod komen. Ik ben er nog niet uit wat ik na mijn studie wil doen, maar ik heb een brede interesse en wil zoveel mogelijk van het vak leren kennen. En waar kan dat beter dan bij ZB?’

Wat hoop je uit deze stage te halen?

‘Nu ik mij in het professionele werkveld begeef, wil ik mijzelf bewijzen als communicatiemedewerker. Ik hoop met deze stage volmondig ‘ja’ te kunnen zeggen op mijn keuze voor het communicatievak. Ik wil bij ZB de basis leggen voor mijn professionele werkhouding. Aan het einde van mijn stage wil ik gegroeid zijn in mijn kennis en toepassing van dit vak.

En dan de hamvraag: heb je er zin in?

‘Absoluut! Ik vind het heerlijk om na weken van thuis zitten op kantoor aan de slag te kunnen. De eerste dagen zijn goed bevallen. De mensen zijn leuk en de opdrachten veelzijdig. En wat extra structuur kan een student als ik altijd gebruiken.’

Bekijk alle nieuwsberichten