‘Pap, wat ga je eigenlijk doen met je verjaardag?’, vroeg mijn zoon me vorige week. Geen idee eigenlijk. 6 juni (voor wie een kaartje wil sturen) is nog best ver weg. En of we dan alweer in een gezellig kringetje een stukje taart mogen eten? ‘We zien het wel jongen’, knipoog ik hem toe. ‘Wie dan leeft, wie dan zorgt’.

Toch zette de vraag van Luuk me wel aan het denken. Niet zozeer over mijn eigen geboortedag, als wel die van ons bureau. ZB wordt volgend jaar 30. Het voelt best gek om daar nu, een maand of negen voor dato en knokkend in tijden van corona, je gedachten over te laten gaan. Tegelijkertijd… 30 jaar! Da’s toch niet niks. Zeg maar gerust heel veel.

Waar het begon

Dit is niet de plek om aan geschiedschrijving te doen. Dat komt later wel. Maar ik blijf het bijzonder vinden dat ZB zijn oorsprong vindt op een prikbord van een hogeschool in Utrecht. Robbert zag als communicatiestudent een briefje hangen: ‘Tekstschrijvers gezocht voor jubileumkrant.’ Bellen. Mede-studenten inschakelen. Aan de slag. Zie daar. ZB. Hoe vrijmoedig, vindingrijk en vooruitstrevend – niet toevallig de kernwaarden van ons bureau – kan je zijn. Prachtig toch? Op hetzelfde fundament (uit 1991!) staat nog steeds de sterke club die we vandaag zijn. 30 jaar van passie en toewijding. Van inzet en volharding. In weerwil van welke storm of tegenwind dan ook.

In gesprek met 30 opdrachtgevers en relaties

Hoe de feestvreugde er precies uit gaat zien, is iets voor de komende tijd. Wat we in elk geval willen gaan doen is (tenminste) 30 opdrachtgevers en relaties van toen en nu uitnodigen voor een gesprek. Een interview, een gedachtenwisseling, over de trends en ontwikkelingen op ‘onze’ vakgebieden communicatie en content. Over waar we vandaan komen en naartoe gaan. Over wat deze disciplines heeft gevormd en gekleurd, wat ze leuk maakt en lastig. Kortom, we gaan een mooi naslagwerk tot stand brengen met intrigerende visies, inspirerende verhalen en interessante voorbeelden. Ter leering ende vermaeck. En ter bezegeling van de verjaardag ons bureau. Met en voor vakgenoten. Zo zie je maar, toch goed dat mijn zoon erover begon. Jarig zijn. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

P.S. Het kan dus zomaar zijn dat je de komende tijd een keer door ons wordt benaderd met de uitnodiging voor een gesprek. Een volmondig ‘JA’ zou dan geweldig zijn. En mocht je het op voorhand leuk vinden om mee te werken aan onze publicatie? Dat zou helemaal geweldig zijn. Laat het me gerust weten. Ik zie je mail graag voorbij komen.

Bekijk alle nieuwsberichten