Hliversum? Twitterend Nederland viel deze week massaal over de de nieuwe slogan van de Gooise stad. Twitter op z’n best. Van ‘Ik woon in een slechte woordspeling’ tot ‘Hliversum III bestond nog niet’: het was een dagje genieten:

Dol op gekke slogans, doken we in de illustere wereld van de citymarketing van Nederlandse steden en dorpen. Wat blijkt: Hliversum is geen vreemde eend in de bijt. We noemen vijf andere kreten waar Twitter – wat ons betreft – ook op los mag gaan.

1) M&

Met stip op nummer één, wat ons betreft. Want wow. Wie dit erdoorheen heeft gekregen bij de gemeente…. We stellen ons een tekentafel voor met allerlei probeersels. Een overvolle prullenbak met propjes met goedbedoelde suggesties. En opeens, dat eurekamomentje: M&. Je ziet het niet, maar hoort het wel.

 

2) Van Hattem welkom

Het stadje in Gelderland begroet zijn bezoekers op een tamelijk briljante manier. Van Hattem Welkom. Je. Verzint. Het. Niet. Nooit wegdoen dat bord.

 

3) Hardenberg

Nog zo’n pareltje uit het oosten. Want HarDEnberg KRACHT VAN GEWOON DOEN verdient ook minstens een eervolle vermelding op het gebied van excentrieke slogans. Het overvloedige hoofdlettergebruik en de dubbele boodschap: het is op z’n minst opvallend. ‘Hardenbergers zijn en doen gewoon, maar leveren wel bijzondere prestaties’, zo luidt de verklaring van de gemeente

 

4) Surhuisterveen

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar één.” Rijmen en pakkende teksten; dat zijn vaak twee handen op een buik. Dit voorbeeld lijkt echter rechtstreeks weg te zijn gelopen uit een hitje van André Hazes (in een discotheek, zag ik van de week…) https://www.surhuisterveen.com/

 

5) Goes is goes

Vier jaar geleden besloot de Zeeuwse stad Goes een nieuwe slogan te lanceren. ‘Goes is goes’, luidde het nieuwe credo. Maar daarmee zijn we er nog niet. Want in het logo staat op de laatste S een streepje. Hierdoor kan je – met enig inbeeldingsvermogen – ook ‘ Goes is goed’ lezen.

Reageer