Succesvolle campagne Dag van de Scheiding

Hoe genereer je maximale media-aandacht bij een campagne over scheiden? ZB deed dat voor de vFAS, een vereniging voor gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten en -mediators. Rode draad in de campagne vormde een onafhankelijk onderzoek naar scheiden.

Opdracht

Maximale landelijke aandacht voor goed scheiden

De Nederlandse Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) is de grootste vereniging van scheidingsadvocaten in Nederland. Al meer dan tien jaar vraagt de vFAS in de tweede week van september aandacht voor goed scheiden. De campagne voor de landelijke Dag van de Scheiding werd gecoördineerd door ZB. Met de campagne wilde de vFAS maximale media-aandacht genereren. ZB ontwikkelde een landelijke campagne die bestond uit de drie pijlers: pr, tv en online, ondersteund met social advertising en Google Adwords.

Aanpak

Onafhankelijk onderzoek over angst rondom scheiden

Rode draad van de campagne vormde een onafhankelijk onderzoek naar scheiden. Uit het onderzoek bleek dat bijna de helft van de mensen die scheiden vooraf angst had voor de scheiding. Ook zegt bijna de helft achteraf dat ze de scheiding anders hadden moeten regelen. De uitkomsten werden gekoppeld aan het werk van de vFAS.

Tegelijkertijd met de pr-campagne waren rond tv-programma’s op SBS6, Net5 en 24Kitchen vijf seconden Dag van de Scheiding-spotjes te zien. Ook werd er een online advertentiecampagne ingezet via onder meer Margriet, Elle, regionale omroepen en Facebook.

Resultaat

Dag van de Scheiding is trending

De ‘Dag van de Scheiding’ was trending op Twitter. Het onderwerp is ook hot bij kranten, tijdschriften en radio- en televisieprogramma’s.

De directe mediawaarde van de campagne was tien keer hoger dan het bestede pr-budget. Onder meer NOS, NU.nl, LINDAnieuws, BNR, de Telegraaf en het AD besteedden aandacht aan de Dag van de Scheiding en het scheidingsonderzoek.

Het bezoek aan de kenniswebsite van de vFAS was tijdens de campagne meer dan 150% hoger dan in andere weken.

Bekijk alles cases