Platform Goed Bezig draagt bij aan vitale zorg- en welzijnssector

Fit, gezond en met plezier blijven werken tot aan je pensioen. Online platform Goed Bezig heeft een glasheldere doelstelling.

Opdracht

Samen voor een betere wereld

Wat heb je aan pensioen als je er later niet goed van kan genieten? Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) ondersteunt de sector op allerlei manieren om vitaal te blijven. Met het online platform goedbezig.pfzw.nl wil PFZW zorgmedewerkers inspireren om fit en gezond te blijven en worden deelnemers geïnformeerd over pensioenfeiten. Het platform is gericht op de jongere deelnemers. ZB coördineert en creëert de content voor het platform.

Aanpak

Deze club snapt het

PFZW moet een ‘club’ zijn waar je bij wil horen. Met onder andere platform Goed Bezig geeft het pensioenfonds invulling aan haar merkpijlers ‘goed pensioen’, ‘duurzaam beleggen’ en ‘bouwen aan een vitale sector’. ZB bedenkt en ontwikkelt de multimediale content die aansluit bij de belevingswereld van medewerkers in zorg en welzijn en bijdraagt aan:

  • Fysiek en mentaal fitter en gezonder worden en blijven;
  • Meer duidelijkheid, kennis en begrip van trends en actualiteiten in de zorg en pensioen;
  • Meer trots, waardering en geluksmomenten om door te gaan.

Resultaat

Succesvol door herkenbaarheid

Van 1 januari tot en met 30 november 2020 trok het online platform ruim 325.000 bezoekers. Vooral de (herkenbare) verhalen en video’s van collega-zorgmedewerkers worden veel gelezen, bekeken en hoog gewaardeerd.

Een maandelijkse stelling houdt de discussie over actuele thema’s op gang en praktische tips helpen zorgmedewerkers aan meer ontspanning of energie. Maar ze worden ook uitgedaagd. Ras-Hagenees Joop Buyt is begeleider in de gehandicaptenzorg. Met de nodige humor neemt hij voor Goed Bezig een ijskoude duik in de Noordzee en challenget hij collega’s mee te doen.

Bekijk alles cases