Waarom ZB op de tandem zit met het CAK

Het CAK staat aan de vooravond van grote veranderingen binnen de organisatie. ZB werd in een vroeg stadium gevraagd om mee te denken over de rol die interne communicatie daarbij kan spelen.

Opdracht

Interne communicatie grote rol in veranderende organisatie

Het CAK is een zelfstandige organisatie die voor de overheid regelingen uitvoert en zorgt voor de vertaling van wetten en regels naar persoonlijke en begrijpelijke dienstverlening. Dat doen ze voor ruim 1,5 miljoen klanten. De regelingen zijn de afgelopen jaren complexer en gevarieerder geworden en dat heeft gevolgen voor de taken en werkzaamheden van het CAK en daarmee ook voor de interne organisatie. CAK weet dat intern communiceren een grote rol moet spelen bij een veranderende organisatie en vroeg ZB om mee te denken.

Aanpak

In co-creatie ontwikkelen aan verbinding

ZB denkt mee over de nieuwe strategie en de concrete rol die interne communicatiemiddelen daarin kunnen spelen. Het leuke van deze opdracht is dat we echt een tandem vormen met diverse collega’s van de afdeling Communicatie van het CAK. Samen ontwikkelen we relevante en verrassende communicatiemiddelen, waarin verbinding en samenwerking centraal staan.

Resultaat

Waarom samen op de tandem? daarom!

Inmiddels is ZB het huisbureau voor interne communicatie en content. Dankzij deze samenwerking is er een interactief intranet, een helder e-magazine, zijn er diverse video’s op intranet gepubliceerd en hebben we een jaarmagazine ontwikkeld. De samenwerking met het CAK verloopt heel prettig en voor intern communicatieadvies bij zo’n boeiende organisatie lopen we graag warm!

Bekijk alles cases