Interim-redacteur voor contentcreatie

Voor het ontwikkelen van relevante en informatieve content voor iedereen die een huis gaat kopen, vroeg BLG Wonen hulp aan ZB in de vorm van een interim-redacteur. Ruim elf maanden ondersteunden we de hypotheekverstrekker bij de creatie van content volgens de laatste SEO-richtlijnen.

Opdracht

Contentcreatie voor online kennisbank

BLG Wonen is een onafhankelijke hypotheekverstrekker, onderdeel van De Volksbank. BLG Wonen ‘maakt wonen mogelijk’ en helpt bij het vinden van een passende hypotheek, zodat iedereen kan wonen op een manier die bij hem of haar past. Om potentiële en bestaande klanten van alle benodigde informatie over het kopen van een huis en de mogelijkheden voor een hypotheek te voorzien, wilde BLG Wonen de content op de website over deze onderwerpen uitbreiden. De hypotheekverstrekker vroeg ZB om een interim-redacteur die twee dagen per week aan de slag kon met de creatie van content over alles wat met hypotheken en het kopen van een huis te maken heeft. Wat begon als een opdracht van drie maanden resulteerde uiteindelijk in een samenwerking van bijna een jaar.

Aanpak

Doelgroepspecifieke content

ZB stelde een interim-redacteur beschikbaar die zestien uur per week voor een periode van elf maanden aan de slag is gegaan met het creëren van content over het kopen van een huis, hypotheken, verzekeringen en verhuizen. Specifiek geschreven voor de diverse doelgroepen van BLG Wonen, volgens de laatste SEO-richtlijnen.

Resultaat

Verbeterde informatievoorziening en online vindbaarheid

Het resultaat van de samenwerking tussen BLG Wonen en ZB: onder andere ruim zestig pagina’s over alle zaken rondom het kopen van een huis. Deze helpen de online vindbaarheid van de hypotheekverstrekker te verbeteren én voorzien in de informatiebehoefte van potentiële klanten.

Reactie van de klant

‘Toen we bij BLG Wonen op zoek waren naar een redacteur kwamen we via een interne tip binnen De Volksbank bij ZB uit. Zij konden ons op korte termijn helpen door twee dagen per week een redacteur in ons team te laten meedraaien. Zij snapte de behoeften en wensen van BLG Wonen en maakte zich ons verhaal en onze schrijfstijl snel eigen. De eerste content werd al snel opgeleverd. Vlot geschreven, lekker leesbaar en SEO-proof. Met gemak beet de redacteur zich vast in de wereld van het kopen van een huis en – het soms ingewikkelde – proces van het afsluiten van een hypotheek. Dit resulteerde in veel nieuwe, informatieve en relevante pagina’s voor zowel mensen die hun eerste huis (willen) kopen als mensen die een volgend huis gaan kopen. We zijn heel blij met het opgeleverde werk, dat helemaal aansluit bij BLG Wonen en waar we voor staan!’

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een tijdelijke redacteur of een andere ZB’er bij jouw bedrijf? Kijk hieronder dan eens op onze interimpagina of lees over de interimopdracht die ZB’er Rina deed bij Alliance Automotive Group Benelux.

Bekijk alles cases