Interim-communicatieadvies

Soms hebben opdrachtgevers tijdelijke ondersteuning nodig om een project snel op poten te zetten en uit te voeren. Zo ook Alliance Automotive Group Benelux. In drie maanden hielp ZB deze grote speler in de automotive aftermarket haar naamswijziging door te voeren in diverse communicatie-uitingen. Ook schreven we een marketingcommunicatieplan om een van de businessonderdelen van AAGB op de kaart te zetten en zich door middel van communicatie te profileren.

Opdracht

Tijdelijke ondersteuning bij het doorvoeren van een naamswijziging

Begin 2020 wijzigde door een overname de bedrijfsnaam van PartsPoint Group naar Alliance Automotive Group Benelux (AAGB). To do: de naamswijziging en de nieuwe huisstijl doorvoeren in een groot aantal communicatie-uitingen. ZB werd ingevlogen om te helpen.

Aanpak

Communicatieadvies op locatie

Twee dagen per week werd door een ZB’er bij AAGB gewerkt aan het doorvoeren van wijzigingen op het interne communicatieplatform, in webteksten, video’s, etc. Daarnaast stelden we een marketingcommunicatieplan op voor een van de businessonderdelen van AAGB. We gaven advies over het informeren van en het samenwerken met de verschillende doelgroepen, en welke kanalen en middelen daar het beste voor gebruikt kunnen worden. Dit resulteerde in een plan van aanpak waar AAGB direct mee aan de slag kon.

Toen tijdens de interimperiode het coronavirus op kwam zetten, hebben we bovendien communicatieondersteuning kunnen bieden bij de uitwerking van verschillende interne uitingen, zoals de vertaling van de overheidsrichtlijnen naar de werkvloer, een digitale bedankkaart en een fotocollage.

Resultaat

Naamswijziging volledig doorgevoerd

Na drie maanden waren alle naamswijzigingen doorgevoerd en kon het project worden afgerond. Een afscheid in real life zat er door de coronacrisis niet in, maar wordt later zeker nog ingehaald.

Reactie van de klant

Hans Vente – HR Manager Alliance Automotive Group Benelux: ‘Energiek, daadkrachtig, no-nonsens, creatief, to the point en in staat om inhoudelijk mee te denken, te vertalen, toe te voegen, en uit te voeren. We hebben heel prettig met ZB samengewerkt.’

Meer informatie

Wil je meer weten over de interimopdracht voor Alliance Automotive Group Benelux of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een tijdelijke interim communicatieadviseur in jouw organisatie? Wynet vertelt je er graag meer over.

Bekijk alles cases