Hé, hallo! Wij hebben het razend druk bij ZB en zoeken versterking. We zetten vol in op groei en zoeken met spoed een ervaren online editor. We werken aan hele vette interne en externe platforms (websites, intranetten, social) en winnen er regelmatig prijzen mee. We zoeken een online redacteur die soms taaie materie vertaalt in sprankelende content (en vooral een leuke collega die snapt wat er online wel en niet werkt ;).

Even iets over ZB

We zijn een allround bureau voor communicatie en media en werken voor prachtige opdrachtgevers als T-Mobile, SNS Bank, BPD, PGGM, CROW, TenneT en Radboud UMC. Wij ondersteunen hen in de communicatie met klanten, opdrachtgevers, leden en medewerkers.

Wat we doen

Contentmarketing is ons specialisme en de prijzenkast zit inmiddels aardig vol. We zijn onder andere veelvoudig winnaar van de Grand Prix Content Marketing. Wat we doen laat zich in één zin samenvatten: opdrachtgevers helpen aan betrokken klanten en medewerkers door voor hen precies de goede, relevante content te maken.

Bij ZB bedenken we niet alleen de contentstrategie, maar we voeren die ook uit. We bedenken en maken bijvoorbeeld campagnes, contentplatforms, video-series, magazines en websites. En die zorgen bij onze opdrachtgevers voor harde resultaten; meer kennis, meer engagement, meer leads of een sterkere reputatie.

Wat houdt de functie in?

Als online redacteur denk je online en weet je (op basis van je ervaring) wat er wel en niet werkt. Je bent sterk in het vertalen van taaie materie in sprankelende copy. Je beheerst SEO, hebt ervaring met het werken in een CMS en hebt gevoel voor beeld en design. Het plannen van projecten gaat je gemakkelijk af, je weet wat deadlines betekenen en kan onder druk presteren. Je stuurt ook leveranciers aan, brieft fotografen en houdt daarbij het budget in de gaten.

Het zal je niet verbazen als we zeggen dat we van de inhoud zijn. We werken voor veel kennisintensieve organisaties. We zoeken dus een ervaren online editor die niet wegloopt voor onderwerpen als energietransitie, telecommunicatie, pensioen, gebiedsontwikkeling of voedselzekerheid.

Je interviewt, (her)schrijft teksten en bemoeit je met de formule en de look & feel van websites en sociale intranetten. Je snapt dat je flexibel moet bewegen tussen de wensen van de klant en de wensen van de doelgroep. We werken vanuit een prachtig, monumentaal pand in het centrum van Ede, maar jij werkt ook regelmatig op locatie bij onze opdrachtgevers.

Dit kan je, doe je…

  • Je maakt, beoordeelt en plaatst tekst en beeld op websites, intranet, social media, etc.
  • Je hebt ervaring met het plaatsen van content in een CMS
  • Journeys, SEO, personalisatie en persona’s zijn bekende begrippen voor jou
  • Basiskennis van CSS en HTML is een pre
  • Je vindt het leuk om eenvoudige filmpjes/foto’s te maken of dit te leren
  • Je kunt goed omgaan met veranderingen en snapt het belang van deadlines
  • Je bent praktisch ingesteld, oplossingsgericht en kunt goed organiseren
  • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
  • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur journalistiek geschoold

Reageren

Lijkt het je wat? Stuur je motivatiebrief, je cv en enkele linkjes naar content die door jou is gemaakt naar annelies@zb.nl.

Check op onze website ook nog ons profiel, onze cases en alle collega’s. Tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer