Arjan Postma gasthoofdredacteur Leren VanNeil Armstrong en Steve Jobs afschilderen als ‘gekke mieren’: tv-boswachter Arjan Postma doet het. De meest bijzonder mieren van het mierenvolk noemt hij deze gekke mieren. Waarom? Om ons duidelijk te maken dat we veel, heel veel, kunnen leren van deze avonturiers.

Arjan Postma is de nieuwe gasthoofdredacteur van Leren van (een prijswinnend contentplatform in print, online en met een event) dat we maken in opdracht van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Doelgroep zijn bestuurders in de sector zorg en welzijn. Postma neemt ons mee in de wonderlijke dierenwereld en leert ons van alles. Over kraaien die noten op de weg laten vallen, om ze te laten kraken door auto’s (veel makkelijker dan het zelf proberen, ze weten toch al dat die noten te hard zijn voor hun snavels). En over het omgaan met de dood: waar dieren beter in zijn dan mensen.

En over de gekke mier dus. Die zich door niets of niemand laat weerhouden en, buiten de groep om, naar nieuwe wegen en voedselbronnen zoekt. Uiteindelijk worden deze durfallen altijd door de rest gevolgd. Postma vergelijkt ze met de dwarsliggers die in iedere organisatie werken. En die moeten er zijn. Lastig aan te sturen? Zeker. Maar volgens de tv-boswachter moeten managers juist deze vrijdenkers koesteren. Zij wijken van de gebaande paden af en zullen innovatief blijken te zijn.

We maakten dus met Arjan Postma een echte Leren van, zoals het platform bedoeld is. De verhalen houden ons een spiegel voor, ze inspireren en zetten aan tot nadenken. Leren van het dierenrijk: het leek aanvankelijk vaag en een ‘leuk idee’, maar gaandeweg werd het steeds concreter. Postma bleek een bron van inspiratie. Alleen voor bestuurders? Eigenlijk niet! Alleen voor mensen in zorg en welzijn? Zeker niet! Leer van die olifant, de orka en van die gekke mier en lees hier de nieuwe Leren van

Leren van heeft een andere uitstraling. Een nieuwe cover, meer pagina’s en meer verdieping. We blijven voortdurend bezig het magazine te verbeteren. Hoe we dat deden? Lees het in deze blog!

Arjan Postma gasthoofdredacteur Leren Van

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Reageer